Ta mig tillbaka!

Skrivet den 2011-02-10 @ 20:33:13

Tänkte ta och skriva av mig lite. Vi har nu varit hemma i 4 dagar men det känns som 4 veckor. Det känns helt stört att vi förra veckan vid denna tid säkerligen satt i olika rum på hotellet och bara tog det lugnt. Jag verkligen saknar våran tid där, skulle göra allt för att kunna dra tillbaka tiden. Men till och med jag vet att det är omöjligt...

 Det finns inga ord som beskriver denna resa som vi haft turen att få uppleva. Att vi ens tvekade från början till att åka till Jerusalem känns så långt borta. Tänk vad vi hade gått miste om..

Alla här hemma frågar och är nyfikna om det vi varit med om, men jag har ett problem, jag finner inga ord för de känslor jag har. De ord jag skulle använda skulle inte vara nog, dom skulle inte räcka. Det är en känsla som jag aldrig förut varit med om, lite obehagligt men jag tycker om den ändå. Det finns så mycket man vill berätta och dela med sig av. Jag har hela tiden svarat med att jag haft " the time of my life" och folk blir lika förvånade varje gång. Jag är endast 18 år, vad vet jag liksom med tanke på att jag har hela livet framför mig, men det är så jag känner.Dessa två veckorna har varit de mest händelserikaste veckorna i mitt liv.

Men dessa ord sagda vill jag bara passa på att tacka alla för ni varit en del av denna resa som jag aldrig kommer glömma. Alla har bidragit med sig själva och det är det som är det bästa. Vi har funnits där för varandra i vått och torrt. När man gråtit fanns ni där och stöttade , när man skrattade fanns ni där och skrattade med mig, eller ibland kanske åt mig men vad vet jag.  Vill bara säga att det är sorgligt att vi bara har 4 månader kvar i skolan, för ni gör att jag orkar upp varje morgon och ta mig till skolan. Utan er skulle skolan suga extremt hårt.

Nu har jag iallafall fått ur mig det jag ville ha sagt. Hoppas det var någon som orkade sig igenom detta inlägg.
Tack för denna resa som jag aldrig kommer glömma, kärlek till er alla!

// NADIN


Äntligen fredag, eller?!

Skrivet den 2011-02-04 @ 20:30:00

Hej bloggen, Nadin här. Long time no see...


Tänkte berätta lite om denna underbara dag. Dagen började med hör och häpna, SOVMORGON!!!!! Det var så fruktansvärt skönt och välbehövligt. Alla var för en gångs skull utvilade. Vi hade ett möte angående de resterande dagarna och därefter fick vi fri dag som vi skulle använda till våra projektarbeten. Oturligt nog kunde ingen steka i solen, inte så konstigt med tanke på att solen inte tittade fram. Regn, regn och åter regn speglar vädret som varit denna dag. Inte så jätteskönt.
Vi i min grupp lyckades iallafall få de sista sakerna gjorda och det känns väldigt skönt. Nu kan vi softa resten av tiden här, vilket tragiskt nog bara är 1 och en halv dag.... Vill inte åka hem!!!
En rolig händelse denna dag var när Alfred och William blev tagna av den israeliska polisen under deras shoppingtur. Jag kan nu hälsa dom välkomna till " vi som blivit plockade av den israeliska polisen"-gruppen. Välkomna grabbar!! Anledningen till denna incident kan jag tänka mig att ni är nyfikna över, därför ska jag så snäll som jag är berätta den.
Det var så att dom två oskyldiga pojkarna gick på stan och försökte hitta present till en lillebror. De hittade den gåvan de var ute efter och var väldigt nöjda med köpet. Efter en stund kom polisen och ville se deras pass. Det har varit väldigt mycket poliser ute på stan idag och visiterat massvis med människor. Polisen misstänkte grabbarna och fann en kniv i väskan. Nu kanske ni undrar varför de hade en på kniv i väskan, jo för att denna kniv som jag tillägga är en prydnads kniv skulle vara en gåva till Alfreds lillebror. Oturligt nog var denna dag som polisen skulle visitera dom och drog därför med dom till polisstation. En upplevelse för de små stackars pojkarna.
Måste även tillägga att vi igår kväll hade en MMA-tunering inne på rum 28(Mitt,Lovisa och Micaelas rum). Både tjejer och killar deltog. Vi var åtta tappra deltagare som kämpade in i sista sekunden. Hans gick obesegrad genom hela tuneringen och stod därför som vinnare, grattis till dig!
Ska väl avrunda detta otroligt ointressanta inlägg, hoppas ni i Sverige har ett skit väder, för det har vi också...
/ Nadin


Haifa

Skrivet den 2011-02-03 @ 22:30:10

Idag har vi besökt Haifa och här får ni en länk till de erfaranheter Peter fick. fredijerusalem.blogspot.com


Regn, regn, regn

Skrivet den 2011-02-01 @ 23:27:09

God afton mina vänner :)


Det här är mitt första inlägg i klassbloggen, men också mitt första blogginlägg någonsin.
Jag så att ingen uppdaterat dagen idag så det fixar Lovisa. ;)
Vad kan man säga om den här dagen då, precis som de flesta andra har skrivit så är det mycket sjuka, intressanta, oförglömliga, roliga saker vi har upplevt och jag är inte förvånad över att jag inte längtar hem för det finns så mycket att se och vi har sjukt roligt! :D(med untantag för idag då jag tror att de flesta håller med mig om att det var MINST sagt segt att lyssna på miljöproblem på knagglig engelska i tre timmar.)
Bortsett från det så vill jag säga att vi har idag har badat i DÖDA HAVET! Det var sjukt kul och sjukt salt! Vi kravlade upp då och då på stranden till duscharna helt blinda av svidande salt i ögonen bokstavligt talat. Det var en häftig upplevelse och nu kan jag dela med mig av lite kunskaper vi lärde oss på miljöföreläsningen om att man ska besöka döda havet medans man kan för det håller på att försvinna ;).
Detta var allt jag hade att säga och snart är vi hemma igen på gott och ont.
Auf wiedersen / Lovisa Eriksson
P.s Mamma hur får man bort lerfläckar från nya vita tygskor?? Dem blev smutsiga när vi var tvungna att klättra i berg :( Tvättmedlet alfred lånade ut till mig funkade inte buhu! (mina förstörda skor skyller jag helt och hållet på lärarna! ;D)